fredag 16 november 2012

Lite annat hästeri

Nu har det inte blivit nån ridning för mig på tre dar men inte desto mindre hästar för det :)
Onsdag blev det en kväll hemma med lite städande och annat nödvändigt.
I går svängde jag förbi ett stall i Rosersberg, där de har träning för Pontus Westergren varannan torsdag, för att kolla lite. Ridhuset såg lite rackigt ut, det hängde plast och isolering lite här o där men underlaget verkade okej och det får väl va det viktigaste. Tyvärr så var de väldigt sena igång så jag hann inte stanna och vänta tills de började hoppa... Han pratade väääldigt länge i början. Hmm.. om hur man gör en skänkelvikning... Jaja... Jag ska försöka åka dit och prova att träna för honom snart hoppas jag. Alltid nyttigt med lite ny input!
Sedan åkte jag till "mitt eget" fina ridhus där Lotta skulle hoppträna med Naomi för Micke. Han var typ tjugo min sen så med facit på hand hade jag nog hunnit se lite hoppning på Wiggeby i allafall :(
Men men, det får bli en annan dag!
Det var en ponnytjej som ramlade av ett par ggr på träningen. Sista gången åkte hon in med ansiktet i ett hinderstöd och slog sig på/i munnen. Jag tyckte så synd om henne och ville bara sitta upp på den dumma lilla b-ponnyn som stannade så där... Som tur var så kunde en annan tjej sitta upp och rida till den lite. Hoppas hon inte blev rädd utan kör på och är lite mer bestämd nästa gång!
 
Idag blev en lite knasig dag. Jag skulle lämna barnen på dagis och vi försov oss och fick stressa iväg. Jag kom lite senare än tänkt till jobbet och han inte direkt göra nånting alls innan vi skulle ha avdelningsmöte som drog ut på tiden så jag var tvungen att smita tidigare för att åka och besikta bilen. Som tur var gick den igenom UA!
När jag kom tillbaks stod hela företaget ute på parkeringen för brandlarmet hade gått så de stod och väntade på att bli insläppta igen. Sen hann jag bara jobba en liten stund innan det var dags att flexa ut och möta upp Anna i stallet och åka med henne och Kalle till Solvalla och lunchtravet.
Det där med trav är ju verkligen en helt ny värld för mig. Snacka om aktivitet på stallplan och i stallarna. Alla hästarna ska ut minst en gång innan sitt lopp och värma på banan. Sen går de in i stallet igen och blir duchade och in i boxen för att nån timme senare kläs på igen och ut för att gå sitt lopp. Kalle gick ett monté-lopp med en rosa tjej på ryggen. Han kom fyra av nio hästar tror jag så det blev lite pengar till Anna. Han är ju så himla stor Kalle så han syns över alla de andra. 178cm i manken!! Dessutom är han supersnäll och duktig! Cool häst! Anna sa att jag kunde få prova att rida honom lite nån dag. Det ska bli spännande :)
Jag kommer absolut åka med till Solvalla nån mer gång. Vi hann även äta en jättegod lunch i restaurangen på stallplan.
 

 
Sen var det dags för middag med glass till efterrätt och allmänt fredagsmys med family.
I morrnbitti tänkte jag försöka komma upp tidigt och hinna rida igenom Nompan ordentligt så hon är fin till den inplanerade hoppningen på söndag! Vi har den äran att få finbesök till vårt ridhus. Angelica och Nenne ska komma och hoppa med oss!! Det ni!! :)
 
Nu ska jag slappa lite och sen gå o sova och hoppas att vi bara blir två i sängen i natt... Vi var fyra i natt... Trångt....
 
Ha det bra!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar