lördag 20 oktober 2012

En kväll innan tävling

Nu har jag varit i stallet och trimmat liten häst och tvättat henne lite. Lindade ben blev det oxå eftersom hon gärna blir lite tjock i benen under natten och eftersom hon inte får gå ut i morrn bitti och skita ner sig igen så tänkte jag att Back on Track under natten får göra lite underverk :) Vem vill åka på tävling med en häst med tjocka ben?!?
Igår så red jag några varv på slingan med Lotta och Esperon. Inte i nån vidare kort form eftersom det alltid går lite för fort när Espisen är med. Han är verklligen ingen stjärna på kort trav :) Nomp fick i allafall röra på sig lite efter hoppträningen dan innan.
Idag har vi tränat på att ta yttertygeln... Det gjorde hon ju inge vidare i torsdags och har väl iofs inte gjort överhuvudtaget sista veckorna... Hon har nog gått lite för mkt på innertygeln faktiskt... Inte bra! Det var dagens enda fokus och det började katastrofalt dåligt... Nu behövde jag verkligen koncentrera mig för att renodla hjälperna (som Angelica så fint brukar skriva). Inner skänkel mot ytter tygel och iiiiiiiiinte bli fast i inner... så svårt när hon inte tar ytter..... man blir helt galen... Vi kom till den fasen att hon var tvungen att hota lite genom att lätta i fram men då blev jag sur och tryckte till henne med sporrarna och då gav hon sig faktiskt på en gång!! :) Sen gick hon riktigt fint!
Haking tyckte jag skulle träna på "Farbror Abraham", ni vet sången när man ska göra olika grejjer med armarna och benen :) Haha! Jag får nog prova det!
I allafall så var jag mkt nöjd när jag travade av henne och hon gick och frustade och hade sig :) Glad och fin hest!
Hoppas det håller i sig lite till i morrn :)
 
Den här utstyrseln blir det i morrn! Förutom hjälmen då som skall bytas ut efter avramlingen! Sen en jacka eller kavaj, har inte riktigt bestämt mig än. Beror på vädret. Ett annat träns med achennosgrimma... Samma schabrak i allafall :)
 
God natt!
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar