onsdag 3 oktober 2012

En födelsdagskille idag

På vägen hem i måndags svängde jag förbi Colorama och beställde mattan till sovrummet och köpte en stor hink med tapetlim. Tapeterna är ju redan hemma så nu är det nära :)
På kvällen var Vilmis väldigt gnällig och la sig i soffan för att vila så vi tänkte att nu är det dags för sjuka barn och bestämde vem som skulle va hemma vilka dagar men... Helt plötsligt var hon uppe och for igen och mådde hur bra som helst! Skönt!
I går lämnade jag småkottarna på dagis och efter jobbet åkte jag till stallet. Nomp har hostat eller mest frustat och "harklat" sig lite på sistone så jag köpte en flaska Honey+C som ska va bra för svalg och hals. Det gör det liksom "enklare" att hosta. Russin fick det när hon hade hösthosta och hon blev mkt bättre. Så jag tänkte att varför inte prova. :)
Jag började med att kapa manen typ 5 cm innan jag gjorde i ordning. Konstaterade även att typ tre av fyra skor börja glappa. Hon har gått sju veckor sen hon blev skodd sist så det är hög tid nu! Gav henne i allafall en "sup" med mirakelmedicinen innan vi gick ner till ridhuset och jag tror faktiskt att den hjälpte. I allafall i samband med att hon nu får hel havre i stället för kross så var hon genast mkt bättre.
Jag la fram lite kavalettis enligt en Hakingövning. Fem bommar varav nr två och fyra upphöjd, 1,10 m emellan. Först ska man skritta med två steg emellan vilken var sååå svårt. Hon stannade mitt i serien och typ hoppade över ut... väldigt svårt att koncentrera sig på ett ben i taget... När vi fixat det någorlunda ett par ggr gick vi över till trav. Det var tydligen oxå väldigt svårt. Jag hade ganska kort avstånd med mening eftersom jag vet att det är hennes "svagaste länk". Länga går superbra men korta... Usch... :)
Gick sedan över till galopparbete. Hon blev superfin även om hon var väldigt taggad. Galopp från halt är då hur enkelt som helst. Gjorde mkt förvänd galopp i båda varven. Hon börjar bli riktigt duktig på det. Jag var väldigt nöjd och glad när jag var klar :)

Jag tycker ju att hon är väldigt fin på den här bilden men jag tror att om någon tagit ett kort igår så hade hon nog varit en halvmeter kortare! :) 

Idag kan vi förövrigt gratulera Anton på sin 5-årsdag!!!
Hipp hurra!

Tack o hej!

2 kommentarer:

 1. Grattis Anton :) tack för senast, för kännedom så kom en av iskuberna med hem i Hugos leksakshusbil till spelet Angrybird. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själva! Mycket trevligt!
   Då vet vi var den är, det var ju bra :)
   Ses kanske på marknan i morrn
   Kram

   Radera