måndag 9 juli 2012

En helg på landet

09.40 satte vi oss i bilen och vinkade till Micke. Sen bar det av mot Flen! Det tog exakt två timmar ner till Hasselön :)
Vi lyssnade på Blixten McQueen 2 och Hits for kids i bilen. Vilma tog en liten tupplur men vi andra höll oss vakna!


Så här ser det ut när man svänger upp på tomten. Rätt så härligt!

Vi gick ner och kände på vattnet och morfar öste båten medans barnen provsatt

Efter lunch tog vi en tur runt ön

Vi såg jättefina näckrosor

När vi kom tillbaka igen så var det dags för premiärdoppet. 21 grader var det så man kan inte klaga. Båda barnen vari med sina nya badkläder och puffarna på armarna.


Morfar monterade varsin ny gunga till barnen medans jag jag tog igen mig en stund på altan. På eftermiddan gav jag mig ut på en springtur på ön. Sprang på stigarna längs vattnet och lite på grusvägen och sen i kanten på åkrarna längst bort där de klippt en slinga med åkgräsklippare. Perfekt att springa på. 2,88km blev det och jag var totalt genomsvettig när jag kom tillbaka. Det var jättekvavt och ca 25 grader. Det var bara att gå ner till sjön och simma en sväng och svalka sig :) Sen vilade jag lite i solstolen :)

Vilma gömde sig under dynorna. Det där med kurragömma är verkligen roligt

Barnen somna snällt och sen satt vi vuxna ute i uterummet och spelade kort nästan tillmidnatt innan vi gick och la oss. Mysigt!
Mitt i natten så vakna jag av att Vilma ramla ur sängen... Så det var bara att hoppa ner från översängen och lägga sig utanför henne som spärr. Sen sov jag nog inge vidare den natten. Vakna vid halvnio kanske men vi hade ingen brådska upp ur sängen utan låg och gasade en stund. Vädret var inge vidare, det regnade och åskade och blixtrade så det blev en inneförmiddag. Efter lunch åkte jag hem och lämnade goseungarna kvar. De var lite kinkiga när jag skulle åka men det räckte väl med att bilen försvann så var de glada igen. Som vanligt... :)

Hemma hade det varit full fart som vanligt. Nu är all takpapp på plats och till och med lite takpannor :)

Jag plockade undan lite och sen grillade vi och åt middag. Efter middan satte jag mig och läste i min bok. Den är väldigt spännande nu och jag hade svårt att lägga ifrån mig den. Tog med den upp i sängen och släckte inte förrän halvtolv. Jag var visst lite trött i morse när det var dags att gå upp och åka till jobbet. Så kan det gå...

Tjohej!
1 kommentar: