fredag 11 maj 2012

En vab-dag

Började dagen med att gå upp och underhålla Vilmis medans de andra två låg kvar uppe i sängen och trynade :) När M kom ner drog jag till stallet. Red ut på en äng och trimmade lite i trav och skritt. Eftersom det var ganska blött så avstod jag från att galoppera i halkan. Hon var superfin och lagom laddad :) Gjorde mkt tempoväxlingar, avsaktningar och igångsättningar. Hon gjorde några riktigt fina travlängningar, då känns det som man svävar fram :) Så fin så!
Sedan så invigde vi ridbanan som nu inte längre måste agera hage utan var sladdad och fin. Galopperade några varv åt varje håll där. Kanonfin även i galoppen! Det var dock väldigt klafsigt så halva hästen och mina ridstövlar och ända upp på sadelkåporna var lertäckt... Det var bara att smörja av alla grejjer och spola av "underredet" på hästen innan hon fick gå ut i hagen igen :)

Den här bilden är ett och ett halvt år gammal men hon haf fortfarande samma favvotröja!
Lilla söttjejen! (Det här var bara en liten parentes för jag råkade hitta den!) :)

När jag kom hem så klippte jag den övre gräsmattan och sedan började det regna. Vi åt lite lunch och sedan gick vi upp och vilade. Vilmis somna direkt och jag låg och småslumrade lite. Anton (som ju sovit till typ halvnio i morse) var inte det minsta trött utan gick in på sitt rum och lekte i stället. På efteriddagen kom mamma och pappa. Pappa mekade ihop den ena gräsklipparen som icke demonterat häromdagen. Det var nånting med ena hjulet som pappa svetsat ihop. Sedan hjälptes vi åt att sätta hönsnät i botten på kaninburen eftersom de visst kommit på hur kul det är att gräva stora hål i gräsmattan =/
Till middag blev det Tacos! Mums!
Vädret har verkligen varit helt märkligt idag. Det har varit ganska vart hela dagen ca 18 grader en sen har det varit solsken ibland ösregn och ibland storm och emellan lite blandad kompott...

I går var jag bara en snabb sväng i stallet och longerade lilla hästen en stund i ridhuset så hon skulle få röra lite på sig efter hoppträningen. Sedan åkte jag på födelsedagskalas hos Jill. Där var det fullt ed folk och Jill hade bakat flera sorters kakor och bullar och två olika tårtor :) Klart man var tvungen att smaka lite av varje! Gott! Det var mkt trevligt!

Nu ska jag gå och sova! Natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar