onsdag 9 maj 2012

En Hakingträning

 Idag var det som sagt äntligen dags att åka och hoppa för Haking. Jag var lite nervös innan men det var nog mest över att jag skulle åka helt själv och lasta själv och sånt. Hon gick i allafall in ganska snällt och stod snällt kvar när jag gick runt och stängde transporten. Så skönt att det bara tar 10 minuter att åka till Johannesberg!
Först på plats var jag. Förutom Haking då som redan plockat fram nästan allt så det var bara att gå och hämta hästen och börja rida fram. Jag red på jaktkandaret och hade tyglarna i stora ringarna. Tänkte att om det behövs så är det ju lätt att flytta tyglarna så det blir lite skarpare. Med pelhammet har man inte lika många valmöjligheter. Det är redan ganska skarpt när man har delta på och sen blir det bara skarpare. Jaktkandaret var ett bra val. Jag tror hon gillar det bättre. På pelhammet kan hon ibland kasta upp huvet när jag tar i henne vilket hon inte gör på det här.
Vi red fram lite självständigt först och sedan var det dags för gemensamma aktiviteter.  Vi skrittade och travade över upphöjda bommar på böjt spår. Det gick riktigt bra faktiskt när jag koncentrerade mig ordentligt på att rama in henne ordentligt. Bogarna har en tendens redan där att försöka rymma iväg. Skänkelvikningar längs spåret och in från spåret och tillbaka igen. Först i skritt och sedan i trav. Det gick okej. Sedan skulle vi rida förvänd galopp, det var svårt. Ibland blev det bra och ibland mindre bra. Väldigt nyttigt dock! Sedan la vi till två små hinder på böjt spår på kortsidan där vi skulle variera mellan tre (som var normalt) fyra och två galoppsprång. Det blev lite sådär eftersom hon bara fortsatte att fatta förvänd galopp hela tiden men antalet galoppsprång blev rätt men det blev väldigt flängigt...
Sedan hoppade vi massa olika linjer med olika galoppsprång. Fokuserade på att runda hästarna runt innerskänkeln i svängarna fånga upp på ytter..... hoppade en trestuds där första hindret var en blåvattentunna som låg ner andra ett hinderstöd på skållor och det tredje en till vattentunna. Det tyckte hon var lite konstigt och stannade några gånger men när Haking la bommar som infångare p sidorna så hoppade hon dem oxå. Hon var inte det minsta rädd för tunnorna utan fattade bara inte poängen med att hoppa över dem! :)
 Avslutade med en bana på åtta hinder. Det gjorde hon kanonfint och bara jag får lite bättre kolla på bogarna och så så blir det nog kanon! Haking tyckte att hon var mkt finare i arbete än han hade trott när han såg henne i början :) Det känns jättekul!

Så himla kul och nyttig träning! Jag hoppas att jag kan åka dit igen om två veckor!
Nu får det bli ett par lugna dagar innan vi kör på igen inför nästa helgs tävling!


Tack för mig och god natt!

1 kommentar: