söndag 25 mars 2012

En tävlingsdebut

Idag var det så dags för den efterlängtade hoppdebuten. Det var en Pay and Jump hemma i vårt ridhus som anordnades av Ridklubben 4 ben. Det började med att vi nästan inte fick starta varken jag eller Lotta för det stämde inte riktigt med vaccinationerna... Det måste styras upp inför nästa start!
Vi red fram ute på travbanan. Hade inte allt för lång tid på oss men tog ett halvt varv i skritt och ett i trav sen var det dags att galoppera lite. Jag låg lite innanför Lotta när hon fattar galopp på Mirre som drar iväg som skjuten ur en kanon och Naomi for rätt upp i luften! Det var mer tur en skicklighet att jag satt kvar där kan jag säga! Sen var det bara att försöka hålla upp huvet på henne och hänga med Mirre. Hon flög lite upp och ner och var rätt sur för att jag inte släppte iväg henne i full fart :)
Sen in och hoppa fram på två hinder i ridhuset. Tvärnitade på ett par röda lådor men sen hoppa hon det fint. Det anndra hindret var inga problem. Hon var rätt svettig och lite flåsig efter framgalopperingen så jag tog det väldigt lugnt där inne.
När jag skulle starta första klassen som var 90cm och hon fick syn på startflaggan höll hon på att dö och tvärnitade. Jag skulle bara rida mellan väggen och ett hinder och mitt i hindret stod flaggern... Fick tvinga förbi henne i trav. När jag sen styr upp mot första hindret så är hon fortfarande tokspänd och rädd för flaggern så hon stanner ett par ggr där. Sen tar vi oss över det och hon hoppar fram till fyran som ligger i en väldigt skarp vänstersväng ifrån collectingring så där hinner jag inte med att styra ordentligt utan missar det hindret och får göra om. Då går det bättre (men fortfarande inte bra) och vi tar oss över sen fixar vi resten av hindren. När hon väl hoppar sen så ser det inte alls så tokigt ut som det kändes :)


Sen hoppar vi 1 m och då stannar hon ingenting men det blir flera tokiga språng och vi river några hinder. Jag försöker nog "sejfa upp" lite och håller för länge så vi kommer i botten och hoppar helikopter... Inte så bra gjort av piloten men den här gången kämpade hon i allafall min lilla prinsessa!Nu när jag har sett filmen så tycker jag inte att det ser sååå tokigt ut och vi rev ju bara två :) Det är ju inte fy skam!
Tack bästa Angelica för att du var med så jag fick det på film!
Dags att sova nu
Natti

3 kommentarer:

 1. Annelie Keyser26 mars 2012 08:48

  Tycker 1m va helt ok med tanke på hur spänd hon va i första klassen :) kul att du har hittat en sån fin häst Åsa!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack Annelie! Ja jag är verkligen supernöjd! :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ser så bra ut, fint ekipage. :)

  SvaraRadera