tisdag 12 februari 2013

En Hakingkurs

Tänkte att jag skulle skriva lite mer om vad vi gjorde på kursen i helgen. Ni som inte är intresserade av min hästigare del av bloggen kan alltså sluta läsa nu :)

På lördagen började det för vår del med teori där vi pratade om hur man bör planera sitt år. Planera sin kommande vecka. Vi fyllde i nulägesanalyser. Satt i grupp och pratade lite om våra egna fel och brister och vad vi själva borde bli bättre på. Helt klart intressant men egentligen ingenting nytt då jag ju tränat ett bra tag för Haking och "kan" hans tänk.

Ridpasset bestod av bommar på alla tänkbara ledder och vis. Serpentiner med och utan bommar. Få hästen runt innerskänkeln och upp på ytter. Precis det som jag har så svårt för. Perfekt träning alltså. Sen hoppade vi lite studsserier på rakt spår på böjt spår och lite upp och ner... Nejdå men mkt bommar var det!


Avslutade passet med att hoppa en studsserie in på en diagonal och sen var det tre galoppsprång till en kombination med oxer oxer och sen skulle man innan väggen svånga vänster ut på spåret i stället för höger som hade varit naturligt. Det var alltså en ganska tajt sväng. Kombinationen stod där det på bilden ovan står en studs till höger i bilden. Det var dessutom i detta hörn som Nenne gjorde illa sig i ena hoven när Angelica var med på denna kurs för två år sedan och vi sen fick tillbringa halva natten på Ultuna hästklinik. Alltså inte mitt favorithörn! Även om de nu fixat den dörren som då var trasig. Efter den skulle man rida hela vägen ner längs spåret och svänga in på kvartslinjen nerifrån och rida lång anridning på en oxer som stod typ jämte kombinationen fast på den andra kvartslinjen. Förstår ni vad jag svamlar om? :)
Det var alltså det här hindret!

Dagens sista språng. Jag var väldigt nöjd med det passet!

Hon bodde kvar där tillsammans med några av de andra hästarna. Det var hon helt nöjd med och stod där så lugnt och fint när jag kom på söndagsmorgonen. Vi tog en promenad innan det var dags att göra i ordning oss för förmiddagspasset för att få röra lite på oss.
Första passet hade samma upplägg som lördagens men med en del travhoppning mkt volter och lite studs. Nu var hon mer med på noterna från början och jag hade henne mkt bättre på högertygeln redan från början.
Sedan var det lunch och ett till teoripass.

På eftermiddagen var det banhoppning. Vi värmde upp på lite olika hinder och sedan red vi banan två gånger en gång lite halvlågt och en gång lite högre. Haking filmade så jag hoppas att jag kan visa er filmen så småningom. Andra gången så började hon bli lite trött och hängig i vänstertygeln så jag tappade bort avståndet ett par gånger och la en volt mitt i banan för att få till en bra avsprångspunkt. Jag ville ju verkligen inte hänga i vänstertygeln i vänstersvängarna utan ha suget på ytter. Förutom dessa små volter så kändes det helt suveränt och jätteenkelt fast en del av hindren faktiskt låg på 120 i slutet! Jag var knappt ens rädd!! ;) Det ni!
Haking var oxå supernöjd med vår insats!

Det var även kul att vi var en så jämn och bra grupp. Det var ingen som höll på och stökade och tjafsade eller så. Alla hejjade på varann! Skoj!

Det var verkligen värt varenda krona!
Sen var det dags att packa ihop oss och åka hem! Vi överlevde även hemresan fastän vägen på många ställen var igensnöad och isig... Gissa om jag somnade ovaggad sen på kvällen?!? :)

I går så var jag i stallet och joggade henne en halvtimme i lite låg form och hon kändes kanonfin! Inge vidare stel och trött alls faktiskt! Härligt!

Det var helt enkelt den helgen det!
Hörs!


1 kommentar:

  1. Va härligt med kurs :)Den skulle man varit med på hör jag! Får se fram emot terräng träningen i helgen istället... Vilket språng ni gjorde över oxern!! Super fint! Ser fram emot video från kursen. Kram Annelie

    SvaraRadera