onsdag 8 augusti 2012

En shoppingtur på Jula

I går efter frukost åkte vi till Arninge Centrum för att handla lite grejjer till bygget. Det var sladdar o kablar och kontakter och eluttag mm, mm...... En sväng in på leksaksaffären, sängaffären och mattaffären.

Sedan åt vi lunch på Café Arne. När vi kom hem så målade vi lite och åt middag. Pelle kom och hjälpte Micke att montera in det sista fönstret.

Det blev ganska sent till stallet. Var väl där vid halvåtta kanske. Satte på pelhamet på Nompan och tänkte att jag skulle "glida runt" en stund :) Jo tjena... hon gillade det inte alls och var tokspänd och vägrade slappna av. Dessutom så spökade det visst i skogen för det var skitfarligt där... Red först ett litet varv i skogen och sedan några varv på åkern. Jaja, motionerad i allafall!
Sedan tog jag ner Lucy till ridhuset. Longerade henne en stund med fladdrande stigbyglar och hängande inspänningstyglar. Hon vill gärna tvärstanna ibland och vända in mot mig och eftersom jag inte hade nån pisk med mig så hade jag svårt att ha full koll på hennes "bus". Sedan tränade jag på att sitta upp. Hon står still men när jag ställer pallen bredvid henne och går upp på den så backar hon två steg så att jag inte kommer upp utan måste hoppa ner och flytta efter... Tips tack?!? Jag fick parkera henne med rumpan i ett hörn, då kom jag upp. Skrittade runt lite och provade styret, broms och gas. Gick kanon. Det var tre andra hästar som galopperade runt därinne och dem brydde hon sig inte alls om :) Duktig lillfia!

I förmiddags tog jag med mig barnen till stallet. Vi longerade Lucy i ridhuset. Idag hade jag pisken med mig och det gick bättre men ibland så stannade hon i allafall... Hon var i allafall duktig. Jag svampade av henne lite innan jag släppte ut henne igen och då var hon såklart tvungen att rulla sig :)

Sedan tog vi in lilla Lucas och barnen borstade honom innan vi gav oss ut på ridbanan. Anton red först och var superduktig. Han kunde både svänga och stanna och oftast få honom att gå igen :)
Han fick trav lite oxå men då garvade han så han höll på att ramla av :) Lucas travar ganska fort för att vara så liten!
 Sen var det Vilmas tur och hon var oxå jätteduktig. Hon ville absolut inte rida så fort och det var bra när jag höll henne lite i benet men hon var superstolt och nöjd!

Sen rullade han sig oxå när han fick gå ut igen :)

Till middag åt vi panerad spättafile med potatismos, majs och remouladsås. Mums! Sen klippte jag gräset och nu sover de små och jag ska nog hoppa in i duchen :)

Natti!

2 kommentarer:

  1. Åååå vad roligt att barnen rider!!! Vi visste ju alla innarst inne att dom skulle välja en RIKTIG sport!!! ;) Å se så rätt vi hade! :)

    SvaraRadera
  2. Jättefina och stora bilder. Vilma ser väldigt stolt ut och Anton oxå.

    SvaraRadera