tisdag 12 juni 2012

En vägg utan panel

Det händer verkligen grejjer här hemma.
Igår när jag kom hem från stallet så såg det ut så här:


Idag så här:

Det är tur att jag har en sån duktig snickare så det blir så bra! :)

Igår red jag ut på slingan ett par varv och gjorde massor med halvhalter och övergångar i skritt och trav. Hon var rätt så spänd och pigg och laddad. Flyttade henne massor fram och tillbaka för skänkeln. Det gick kanon och hon blev mjuk och fin. Gick in på ridbanan och galopperade. Det är svårt att få henne att galoppera avspänt på slingan eftersom hon gärna hittar saker att hoppa till för och så blir hon spänd. På ridbanan är hon lugn och fin. Jag gjorde lite tempoväxlingar och fattningar. Hon var superfin och avspänd. I höger varv skjuter hon ut vänsterbogen lite i nedförsbacken så det blir lite svårsvängt men det blev bättre mot slutet. Travade sedan av henne några varv och då var hon riktig fin! Sen skrittade vi ett varv på slingan. Till slut så vart det en dusch och så fick hon beta lite i solen medans hon torkade. Här är den fina grimman vi fick som hederspris förra veckan i Lurbo.


Idag skrittade vi ett varv på slingan och sedan travade vi några varv på travbanan. Hon var direkt mer spänd än igår eftersom jag red i dressyrsadeln. Jag känner ju att det är mitt fel för jag kan inte alls inverka lika bra med min sits. Det är jättesvårt att "sitta till" och få igenom halvhalterna. Dessutom så vet jag ju att när jag har så där långa läder och hon hoppar till (vilket hon gör typ hela tiden) så tappar jag balansen och det kan ju faktiskt resultera i att jag trillar av :) Det vill man inte göra! För då gör man illa sig! *Hihi*
Gick in i ridhuset och då gick det genast bättre. Hon var fortfarande lite för på men efter ett tag så lyssnade hon rätt så bra och jag kunde "glida" omkring lite i traven. Gjorde delar av programmet och det gick fint. Hon gjorde riktig bra halter faktiskt. Galoppen var inte alls så pjåkig den heller. Med lite mer träning så kan det här nog bli riktigt bra!
Nu ska jag fixa lite här hemma och sen är det sängdax. Planen är att jag ska gå upp när klockan ringer i morrnbitti och ta en springrunda innan jobbet! Vi får se hur det blir med det :)

Tjoflöjt!


2 kommentarer:

  1. Åååååå ni kommet få så stort hus!!!! Kommer typ få leta efter varandra :)

    SvaraRadera
  2. Men nu måste det väll hänt nått mer med huset??!!

    SvaraRadera