lördag 7 april 2012

En hoppträning

I går morse var det dags för hoppträning för Ragna hemma i ridhuset.

I början på veckan så var Åmi väldigt lugn och fin så jag hade goda förhoppningar om att detta skulle hålla i sig men ack så fel jag hade.... Det började ganska bra, vi travade och galopperade fram självständigt och hon var riktigt fin. Sen skulle vi göra en övning allihopa som gick ut på att rida öppna på ena långsidan och sedan på kortsidan fatta förvänd galopp och rida en långsida och en kortsida innan vi saktade av och direkt flyttade dem för skänkeln igen. Det gick ganska bra första varvet men sen gick hon i spinn...... galopperade på stället, fattade fel galopp studsade omkring och tog inte sidförande skänkel över huvudtaget... När hon dock gick i förvänd galopp så gjorde hon det riktigt fint och höll galoppen genom hela kortsidan.

 Jag tror inte riktigt att hon kan det där med sidförande och det är inget vi har koncentrerat oss på direkt. Mitt fokus har ju varit att ha en lugn och snäll och fin häst som jobbar i en låg form..... men nu är det nog dags att ta nästa steg och sätta lite mer press på lilla fröken även till vardags.

I allafall  så spann hon sen bara vidare och den lugna Åmi såg vi inte röken av nåt mer den träningen... Hon fattade fel galopp varenda gång, sprang med huvet rätt upp i vädret och kastade sig lite över hindren. Det var många galoppbommar framför och mellan hindren och en liten studs som skulle hoppas både nu och då vilket nog var min räddning för då var hon åtminstone tvungen att koncentrera sig lite grann. Sista vändan på banan så gick det ganska bra och jag fick lite beröm för att jag rett ut det hela men Ragna konstaterade att det här är en häst med mycket bestämda åsikter och det bästa är nog att ta tag i problemen direkt istället för att bara "finrida" (som jag så gärna håller på med hela tiden...) På med en martingal och börja provocera lite helt enkelt! Inte bara bråka för att men ta fighten så fort den dyker upp!! Dags att va lite ball helt enkelt.
När jag började rida Åmi vid nyår så gick hon ju inte att rida ut på själv. Det var ingen som tagit den fighten med henne utan hon hade alltid vunnit och sluppit gå ut själv. Hon var helt enkelt bara utriden med sällskap. Det var ett par jobbiga veckor med mycket dansande på bakbenen. Men skam den som ger sig och nu har vi nästan inga problem alls med detta. Så jag hoppas att jag kan vinna denna kamp oxå!
Vi håller tummarna!

1 kommentar:

  1. Tänk på att det är många som tränar flera år på att galopera på stället.... å ni har klarat det flera gånger redan :)

    SvaraRadera