fredag 9 december 2011

En kvällstur i månskenet

I går kväll var det då dags för säsongens första "ridautimörkretmedpannlampa"-tur på Pelle. Faktiskt tom min första nånsin på just Pelle. Jag väntade in Angelica för att få sällskap :) Det blir så mkt roligare då!
När jag skulle sätta i brodd i de nyskodda små Pelle-fötterna så upptäckte jag att Hovslagaren redan gjort det så det var ju skönt :)
När Angelica skulle brodda och lyfte på ena bak så hade Nenne lyckats trampa av sig halva skon. Den var liksom böjd framme i tån och alla sömmarna hade släppt på yttersidan. Gissa om jag vart impad när hon drag av skon, rätade ut den med en hammare på betonggolvet och satte fast den igen så vi kunde rida ut!! Stor eloge till Angelica för det!!
Bättre sent än aldrig gav vi oss så iväg ut i skogen. Pelle var snäll och inte särskilt tittig alls men han gick inte fram överhuvudtaget... Fastän Nenne sprang framför så travade han inte ens av sig själv utan jag fick säga till honom gång efter annan och sen blev jag tvungen att galoppera ikapp. Det var riktigt ljust ute. Månen sken på den lite snöbelagda grusvägen så pannlamporna kändes faktiskt lite onödiga :) Vi kom alla hem helskinnade med alla skor i behåll.
Sen skulle jag ta av isbrodden bak som kära Tobbe säkert hade dragit i innan han satte på skorna medans de satt i skruvstädet eller nåt för de satt kan jag säga. Jag fick ur de första två men Pelle var skitsur för att jag höll på att vrida hoven ur led på honom (lite överdrev jag nu kanske...) Till slut så gav den efter och min handled gav ifrån sig ett ljudligt brak... Den sista fick Angelica skruva ur medans jag höll upp benet, hon är ju trots allt lite av en hovslagare :)
Sen fick jag åka hem och lägga mig i soffan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar