onsdag 27 juni 2012

En seg men fin häst

Igår blev det som sagt hoppträning för bästaste Angelica i stället för Arnold. Jag är rätt så säker på att det faktiskt gav mig mer. Så jag är absolut nöjd med tränarbytet även om det är superkul att träna för Arnold. Särskilt eftersom han faktiskt har tävlat Norpans pappa, As de Thurin. :)
Angelica däremot vet ju precis vad just jag behöver träna på just nu.


På framridningen koncentrerade vi oss på att få med bogen i svängen, tänka bakdelsvändning men ändå försöka forma runt inner... det är så svårt... Särskilt när hästen är lite lagom loj och segstark. Betesgående segpropp :) Hoppade fram på en klassisk "femochenhalva" Åsas favvo. Det kändes superkonstigt i början och jag var efter i sprången och hade ingen aning om när hon skulle hoppa. Angelica höjde och höjde och höjde. Till slut sa hon; nu har du hoppar 1,20! Wow! Det kändes inte alls så högt :) Byggde sedan om till en trekombination. Räcke, två galoppsprång, räcke, ett galoppsprång, oxer. Det gick riktigt bra och vi hoppade alla tre på 1,10. Inga problem alls! Alltså vi rev väl nån gång men över lag så var hon kanonfin :) Jag är mycket nöjd med min nya mätpinne som jag gjort här hemma så för en gångs skull så vet jag hur högt jag hoppat!
Massa tack för hjälpen Angelica!!
Nu känns det rätt okej inför helgen. Jag tror att om jag bara galopperar på ordentligt och inte mesar så kommer det gå galant! Det ska väl tyvärr regna hela lördan men det gjorde det ju i Märsta oxå och då gick det ju superbra! Så vi kan ju alltid hoppas på favoritresultat i repris! ;)

Idag hämtade jag barnen och vi åt korv med bröd. Mycket avancerad matlagningskonst måste jag säga :) Sen gick vi ut och klippte lite gräs och sen var det typ sängdags för de små. De har bara en dag kvar på dagis nu sen har de sommarlov i 6 veckor! Lyllos dem! :)

Själv har jag varit väldigt seg i ett par dar nu och hoppas att jag inte håller på att bli sjuk... Så idag ska jag verkligen gå och lägga mig tidigt!!! Måste till jobbet tidigt i morrn så jag hinner göra massor för på fredag är jag ledig. Ska åka med Lotta och Norpan till Mustang och stoppa om sadeln!
Vi hörs1 kommentar: